22 Mart 2022 Salı

Geçmişe Götüren Metin2 Tarzı Oyunlar

 Tera Oyunu

1. Tera

The Exiled Realm of Arborea’nın kısaltması olarak bilinen TERA, Krafton’un yan kuruluşu Bluehole Studio tarafından geliştirilmiş bir MMORPG’dir. İlk olarak Güney Kore’de piyasaya sürülen oyun, yapısı itibarıyla Metin2’ye çok benziyor.

Zanaat, oyuncu karşılaşmaları gibi özellikleri içinde barındıran Tera’da karakterler Metin2 gibi üçüncü şahıs bakış açısı ile yönetiliyor.

EverQuest Oyunu

2. EverQuest

EverQuest, kökü çok eskiye dayanan bir MMORPG’dir. Metin2’de olduğu gibi oyuncular bir karakter yaratıyor. Bu karakterler yaratılırken çeşitli ırklar arasında da bir seçim yapılması gerekiyor. Karakter oluşturma aşamasında ayrıca karakterlerin sınıfları da seçiliyor.

Metin2’de çok sınırlı olan özelleştirme bu oyunda daha kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Oyun, bize göz renginden tutan da sakal rengine, saçtan tutun da sakala kadar türlü türlü özelleştirmeler yapma fırsatı tanıyor.

3. Mu Online

MU Online, oyuncuların çeşitli sınıflardan birini seçerek bir karakter oluşturduğu başka bir MMORPG’dir. Oyuncuların seviye atlaması için canavarlarla savaşması gerekiyor. Bu canavarlardan bazılarının üstesinden çok kolay bir şekilde gelinebilirken bazıları ise oldukça zorlayıcı olabiliyor.

Neverwinter Oyunu

4. Neverwinter

Neverwinter, görünüm ve oynanış bakımından Metin2’ye en çok benzeyen oyunlardan biridir. Oynaması ücretsiz olan bu oyunda Metin2’de olduğu gibi canavarlarla savaşıyoruz. Metin2’den farklı olarak savaşlarda sizi dışarıda tutmak yerine doğrudan aksiyonun içine çekiyor.

Black Desert Online

5. Black Desert Online

Dünya çapında milyonlarca oyuncu tarafından oynanan Black Desert Online, Metin2’ye çok benzeyen ve açık dünya türünde olan başka bir oyundur. Oyun senelerdir güncelleniyor. Yeni içerikler eklenmeye devam ettiği için oyun da sürekli olarak büyümeye devam ediyor.

Oyunda oynamak istediğiniz kahramanı dilediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Karakterin yüzü, saç stili ve diğer detaylar tamamen size bağlıdır. Avcılık, balıkçılık gibi uğraşılacak birçok içerik sunuyor.

Oyunun grafiklerinin de oldukça etkileyici olduğunu söylenebilir. Hava şartları gibi detayların üzerinde durulduğu açıkça görülüyor.

Skyforge Oyunu

6. Skyforge

Skyforge, gezegeni yok etmeye çalışan düşmanlara karşı savaşmanızı gerektiren oynaması ücretsiz bir MMORPG’dir. Oyunda Metin2’de olduğu gibi çeşitli sınıflar bulunuyor. Bu sınıflardan birini seçip oynamaya başlayabilirsiniz. PvE ve PvP modları sayesinde eğlenceyi bir anlığına bile elinizden bırakmamak sizin elinizdedir.

Granado Espada Oyunu

7. Granado Espada

Bu oyun yüzlerce karakter, birden fazla karakter kontrolü, binlerce görev, binlerce silah, zırh ve kostüm sunuyor. Görünüm bakımından Metin2’ye çok yakın olduğunu söylemek yanlış sayılmayacaktır. Oyundaki canavar çeşitliliği de göz ardı edilemeyecek kadar fazladır.

Bu liste ile Metin2 gibi oyunlar nelerdir sorusuna yanıt verdik. Daha çok battle royale oyunlarını seviyorsanız PUBG benzeri oyunlar listemize de göz atabilirsiniz.


EmoticonEmoticon